Digitale koppelmeter voor hoge toerentallen

De nieuwe T40B digitale koppelmeter van HBM is in staat om een aanzienlijk hoger toerental te meten dan conventionele koppelmeters. De sensor is geschikt voor een meetbereik van 1, 2 en 3 kNm bij een toerental tot wel 23.000 omwentelingen per minuut. Deze koppelmeter is bij uitstek geschikt voor toepassingen in onder meer testbanken.

Met de nieuwe koppelmeter speelt HBM handig in op een nieuwe vraag uit de markt. Elektrische motoren en aandrijvingen werken namelijk met aanzienlijk hogere toerentallen dan verbrandingsmotoren. Daarmee wordt het testen van aandrijvingen met traditionele koppelmeters een steeds grotere uitdaging.

Compatible

De koppelmeter heeft een geïntegreerd magnetisch systeem voor het meten van het toerental. Hierdoor kunnen autotechnici de efficiency van de aandrijflijn van een groot aantal voertuigen testen. De sensor werkt zowel met analoge als digitale interfaces samen. Zodoende is de T40B compatible met verschillende typen testbanken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters