Distributie accu’s Bosch via Platinum in Leerdam

Acculeverancier Platinum International, eerder dit jaar van start gegaan in Leerdam, gaat per 1 november de volledige Bosch-batterijenrange distribueren in de Nederlandse markt. De bevoorrading van de vestiging (het voormalige Wilco-pand) vindt dezer dagen plaats.

De onlangs gesloten overeenkomst met Bosch Benelux heeft uitsluitend betrekking op batterijen, niet op de overige onderdelen uit het automotive aftermarketpakket. Levering aan het garagebedrijf verloopt via de grossiers die Platinum bevoorraadt.

Groei

Platinum International Ltd is Groot-Brittannië’s grootste distributeur van automotive batterijen (en levert ook smeermiddelen). De onderneming is actief vanuit elf depots in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Momenteel verkoopt ze meer dan 1,3 miljoen accu’s per jaar. Ruim twee jaar geleden voegde Platinum het Bosch-acculabel toe aan zijn programma. De overeenkomst leidde in het Verenigd Koninkrijk tot groei, niet tot de door het merk gevreesde verschuiving binnen bestaande afzetkanalen.

Geen prijsoorlog

Ook op de Nederlandse markt worden Bosch-accu’s reeds via andere kanalen geleverd. “Maar het succes in het Verenigd Koninkrijk heeft bij de fabrikant de drempel verlaagd om ook in andere landen meerdere distributeurs aan te stellen”, zegt Thomas Draisma, Business Development Manager bij Platinum International. Draisma werkte voorheen bij Philips Automotive Lumileds. Hij stelt geen prijsoorlog te willen ontketenen en zal het merk niet aanbieden bij grossiers die het al voeren. “Ons gemeenschappelijke doel is om in de Nederlandse autobranche de totale markt voor Bosch-batterijen te vergroten.” Naar Engels model hoeven orders die ‘Leerdam’ (foto) binnenkrijgt geen minimumaantallen of -waarde te hebben.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †