Eerste brancheprijs Gouden WESP uitgereikt

Autovakmeester Dingerink (Zwolle) en Vakgarage Middelwout (Alphen a/d Rijn) hebben vandaag op het Nationaal Aftersalescongres ieder een Gouden WESP ontvangen. Deze nieuwe prijs beloont ondernemers in de autobranche die met behulp van data een opmerkelijke omzet- en resultaatgroei hebben gerealiseerd.

WESP-directeur Bas Wintjes overhandigde twee bokalen: een voor bijzondere omzetgroei in het afgelopen jaar (Middelwout, + 126.000 euro) en een voor de afgelopen vijf jaar (Dingerink, van 600.000 naar 1,5 miljoen euro). De prijzen werden in ontvangst genomen door Gert Dingerink, respectievelijk Richard Swarttouw en Hans van Middelkoop.

WESP-cijfers

WESP (We Support Performance) analyseert de resultaten van onder meer universele garagebedrijven en merkdealers. Daarbij wordt gekeken naar aspecten als de omzet uit slijtdelen, APK per artikelgroep en de resultaten per monteur. Door middel van collectieve business intelligence kunnen individuele bedrijven zich spiegelen aan de gemiddelden binnen hun segment. Aftersales Magazine belicht op basis van de WESP-cijfers trends in de bandenbranche.

Groei in omzet, omzet per monteur en factuur en efficiency is overigens geen vanzelfsprekendheid, lichtte Wintjes toe. “Wij zijn geen Harry Potter met een toverstokje. Uiteindelijk is het aan de ondernemer om de data uit WESP te vertalen in zijn dagelijks beleid.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *