Energieneutrale Kwikfit: vier banden voor twee

Met onder meer de actie ‘vier banden voor de prijs van twee’, voor de eerste vijfentwintig klanten, heeft Kwikfit afgelopen zaterdag in Utrecht zijn eerste energieneutrale garage officieel geopend.

Aanwezig voor de officiële plichtplegingen waren wethouder Kees Geldof, Kwikfit-verkoopdirecteur Peter Wierikx en filiaalmanager Patrick Sturkenboom. Het pand is gerealiseerd volgens de nieuwste standaarden op het gebied van CO2-neutraal bouwen. Uniek voor de autobranche is het energielabel A++++. Op het dak liggen 180 zonnepanelen. Energie wordt bespaard door te verwarmen met all-electric warmtepompen en vloerverwarming. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. Samen zorgen deze innovaties voor een CO2-reductie van ongeveer 21 ton per jaar. Een andere manier om energie te besparen is de led-verlichting binnen en buiten. Ook wordt de verlichting, met uitzondering van de werkplaats en de receptie, geschakeld met bewegingsdetectoren. Een uitgebreide impressie van deze energieneutrale Kwikfit-vestiging staat in editie 5 van Aftersales Magazine.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †