Eurol komt met Evolence 0W-16 motorolie

Eurol introduceert de Eurol Evolence 0W-16, een volsynthetische motorolie voor benzinemotoren. De motorolie kent een lage viscositeit, werkt brandstofbesparend en is ontwikkeld voor de nieuwste modellen van Toyota, Honda en Lexus.

Met de nieuwkomer zegt Eurol een motorolie te leveren voor personenauto’s die voldoen aan de Europese normen voor CO2-uitstoot. Per januari 2021 moet de gemiddelde uitstoot van CO2 van alle nieuwe voertuigen onder de 95g CO2/km liggen, conform de WLTP meetmethode. Deze norm is nu nog 130g CO2/km. Niet alleen in Europa, maar ook in onder meer de VS, India en China gaan strengere emissie-eisen gelden.

Efficiëntere motoren

Door de lage viscositeit van de Evolence 0W-16 neemt de weerstand in de verbrandingsmotor af. Dit leidt tot efficiëntere motoren, die per kilometer minder CO2 uitstoten. De Eurol Evolence 0W-16 is verkrijgbaar in 1 liter en 5 liter verpakking. Vanaf begin januari 2020 staat hij in de Eurol Olieadviseur, te raadplegen via de website of de app.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.