Euromaster Vaco MVO+ gecertificeerd

Euromaster Nederland is officieel Vaco MVO+ gecertificeerd. Edo Wiggers, managing director, en Frank Hut, directeur leasing, hebben het officiële certificaat ontvangen uit handen van Vaco-secretaris Tim van der Rijken.

De certificering is ontwikkeld door Vaco in samenwerking met de leden van de sector Bandenservice en is specifiek afgestemd op de banden- en wielenbranche. “Het MVO-beleid speelt bij ons en onze klanten een steeds grotere rol”, zegt Wiggers. Aan de hand van de pijlers ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’ hebben wij daarom een voor iedereen beschikbare MVO-rapportage samengesteld. Hierin staat gedetailleerd beschreven hoe wij als Euromaster omgaan met onze maatschappelijke verantwoordelijkheden. Vanaf nu kunnen wij het Vaxo MVO+ certificaat hieraan toevoegen.”

Bandenspanning

Een certificeringseis is bijvoorbeeld dat de controle van de bandenspanning en het TPMS, indien aanwezig, standaard onderdeel is van de werkorder. Een juiste bandenspanning vermindert het brandstofgebruik, de CO2-uitstoot en bandenslijtage en vergroot de verkeersveiligheid. Daarnaast voldoet Euromaster aan eisen inzake vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnenkort zullen alle Euromaster-vestigingen (franchise uitgezonderd) voorzien zijn van het bijbehorende logo bij de ingang. VACO MVO+ sluit aan bij ISO 26.000, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †