Europese bandenmarkt daalt ook in Q3

De Europese markt voor personenautobanden is in het derde kwartaal met 2 procent afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Over de eerste negen maanden van 2019 is het verval 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat concludeert de Europese koepel van banden- en rubberfabrikanten ETRMA bij het bekendmaken van de cijfers over het derde kwartaal. Desondanks spreekt de ETRMA geruststellend van “een stabilisatie van de markt”.

Truck en motor

Bandenfabrikanten zien immers wel een stijgende markt voor truckbanden en motorfietsbanden. De verkopen daalden in beide segmenten in het derde kwartaal weliswaar met 2 procent, maar over de eerste negen maanden is er voor truckbanden een plus van 3 procent in vergelijking met vorig jaar en voor motorfietsbanden van 2 procent.

Agrarisch

De markt voor banden in de agrarische sector is slecht: een min van 8 procent in het derde kwartaal resulteert in een min van 6 procent over de eerste drie kwartalen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.