Frank Doorenbos verkoopdirecteur bij Sonic

Bij Sonic Equipment is Frank Doorenbos (50) aangesteld als international sales director. Hij wordt verantwoordelijk voor alle exportklanten, behalve die in Duitsland, waar Sonic een eigen vestiging heeft.

Doorenbos stapt over van de Partspoint Groep, waar hij bijna vijf jaar heeft gewerkt. Daarvoor was hij acht jaar aftersalesdirecteur bij Kia Motors Nederland en ruim twaalf jaar eigenaar van advieskantoor W&D Consultants.

Opbergsystemen

Sonic biedt de werkplaats keuze in zowel lege als gevulde opbergsystemen, waaronder gereedschapswagens en wandsystemen. Het gereedschap is ontworpen om de monteur zo efficiënt en productief mogelijk te laten werken. Met die benadering is Sonic succesvol, getuige de aanwezigheid in inmiddels 65 landen. De Sonic Equipment Group bedient haar klanten vanuit diverse magazijnen, verspreid over de hele wereld. Europa wordt beleverd vanuit het hoofdkantoor in Purmerend, waar een voorraad van meer dan zesduizend artikelen beschikbaar is. Hier bevinden zich ook het hoofdkantoor en het Sonic Experience Center.

Consolidatie

Volgens Niels Veldt, mede-eigenaar van Sonic Equipment, groeit het bedrijf gestaag. “Onze klanten worde steeds groter qua omzet. Ook merken wij de Europese consolidatie die gaande is. Om klanten nog beter te kunnen bijstaan in het halen van hun doelen, moeten we onze exportactiviteiten verder professionaliseren. Ik ken Frank al een paar jaar en hij heeft een lange staat van dienst in ‘getting things done’. Dat past uitstekend bij Sonic.” Op zijn beurt zegt Doorenbos zich aangesproken te voelen door “de energie bij Sonic” en het feit dat in ruim vijftien jaar “zo’n mooi bedrijf internationaal is neergezet. Natuurlijk zijn we vertegenwoordigd op de komende Automechanika, waar ik veel klanten zal ontmoeten.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

  • 22 augustus 2018 om 13:39
    Permalink

    Beste Frank, heel veel succes met de nieuwe uitdaging.

Reacties zijn gesloten.