Gates vergroot range elektrische waterpomp

Gates heeft zijn assortiment E-Cool elektrische waterpompen van OE-kwaliteit uitgebreid met 16 nieuwe onderdeelnummers. Distributeurs hebben nu toegang tot 36 onderdeelnummers.

Tot de voertuigen die onder deze uitbreiding vallen, behoren populaire modellen van Audi (A4, A5 & A6), BMW (Reeks 1-5 en X1-X5) Land Rover (Discovery en Range Rover), Mercedes-Benz (CLK-Klasse C,E&SL en CLS E-Klasse) Porsche (Cayenne), Seat (Altea) en VW (Golf en Scirocco).

De E-Cool-eenheden voldoen aan de normen van de autofabrikant. Alle beugels om de waterpompen te monteren in hun specifieke toepassingen zijn inbegrepen. Hergebruikte oude beugels vertonen volgens Gates vaak defecten en creëren onnodige ongeplande reparaties voor garages. Om die reden biedt Gates met de nieuwe beugels extra kosten- en tijdbesparing.

Koelen

Een op de vier auto’s op de Europese wegen is uitgerust met turbochargers die worden gekoeld met elektrische waterpompen. Voertuigfabrikanten zien de technologie steeds vaker als de beste manier om een reeks componenten te koelen. Sensoren bepalen namelijk exact wanneer de toevoer van koelvloeistof nodig is. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie, maar vermindert ook de totale belasting van de motor. Ingebouwde toepassingen voor elektrische waterpompen omvatten momenteel: koeling van het turbochargersysteem, regeling van de cabineverwarming, accukoeling en -verwarming bij hybride en elektrische auto’s. Als gevolg daarvan zijn veel van de afgelopen vijf jaar geproduceerde auto’s uitgerust met elektrische waterpompen.

Intervallen

Hoewel de onderhoudsintervallen vergelijkbaar zijn met die van hun mechanische tegenhangers, moeten de elektrische waterpompen in sommige van deze auto’s nu worden vervangen. Zo is er veel vraag naar vervangende pompen voor de 2,5- en 3,0-litermotoren uit de series 3, 5 en 7 van BMW. De nieuwste E-Cool-onderdeelnummers zijn geschikt voor deze toepassingen. In feite zijn alle nummers in het Gates E-Cool-assortiment specifiek toegevoegd, omdat er in de markt al vraag is naar deze componenten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.