Goede resultaten Hella aftermarket

In een volgens Hella “uitdagende” markt heeft de toeleverancier in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2018/2019 zijn bruto omzet in de aftermarket zien stijgen met 4,5 procent.

Uitgedrukt in geld gaat het om 336 miljoen c.q. 321 miljoen euro. Met name de handel in hoogwaardige werkplaatsuitrusting, zoals apparatuur voor emissiemeting en koplampafstelling, heeft de cijfers gestuwd. Het EBIT ligt hier met 25 miljoen euro op het niveau van vorig jaar.

WLTP

Vooruitkijkend naar de tweede helft van boekjaar 2018/2019 (lopend tot en met 31 mei) verwacht het Hella-concern een moeilijker wordende marktsituatie. De autoverkopen in China lopen terug, de nieuwe testmethode WLTP creëert verkoopschommelingen en macro-economisch is de stemming op mondiaal niveau onzeker.

Omzetgroei

Toch: op voorwaarde dat er geen verdere verzwakkingen in de automobielmarkt optreden, gaat Hella er op dit moment vanuit dat onder de streep tussen de vijf en tien procent omzetgroei haalbaar is. Het EBIT (omzet na afdracht van belasting en rente) blijft waarschijnlijk dankzij reorganisatiemaatregelen en aanpassingen in het portfolio op het niveau van 2017/2018.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †