Gratis entree Automechanika Frankfurt 2018

UPDATE 13 SEPTEMBER: ONDERSTAANDE ACTIE IS BEËINDIGD In samenwerking met beursorganisatie Messe Frankfurt stelt Aftersales Magazine gratis dagkaarten ter beschikking voor de komende Automechanika (11 t/m 15 september).

Het wordt de 25e editie van het evenement, dat sinds de overname van Reifen nu ook een eigen podium heeft voor de bandensector, inclusief aanverwante apparatuur. De nieuwe hal 12 wordt het onderkomen van Reifen. Daar bevindt zich voortaan eveneens de carwashindustrie, eerder altijd gehuisvest op het buitenterrein.

Vierde plaats

Bij de vorige aflevering in 2016 reisden ruim drieduizend Nederlanders af naar Automechanika Frankfurt. Daarmee stonden ‘we’ op de vierde plaats van buitenlandse bezoekers (exclusief Duitsland). Alles bij elkaar brachten 133.000 mensen, afkomstig uit 170 landen, een bezoekje aan ’s werelds grootste aftermarketshow. Aan exposantenzijde kwam de toestroom uit 76 landen, goed voor 4.843 stands. Destijds hadden 86 van hen zich vanuit Nederland aangemeld, ditmaal zijn het er 89. Nog wat andere cijfers: van de bezoekers gaf 96 procent na afloop aan dat het doel van de visite was bereikt. 36 procent kwam uit het dealerkanaal, 37 procent uit het universele kanaal, 11 procent was werkzaam voor een fabrikant, 7 procent voor een dienstverlenend bedrijf. Last but not least: 61 procent van de bezoekers gaf aan ook in bedrijfswagens geïnteresseerd te zijn.

Beschikbaarheid

Wie beroepsmatig actief is in de automotive aftermarket kan via Aftersales Magazine een voucher ontvangen. Dat doet u via een mail aan redactie@aftersalesmagazine.nl. Daarin svp vermelden: bedrijfsnaam, voor-/achternaam, e-mailadres, aantal kaarten per persoon. In verband met de beperkte beschikbaarheid kan Messe Frankfurt maximaal twee (dag)kaarten per persoon aanbieden. Overigens kost een losse kaart aan de kassa van het beurscomplex 38 euro (28 euro voor wie online vooraf bestelt).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †