Jari Techniek neemt CAS Automaterialen over

Automaterialengrossier Jari Techniek, een van de onafhankelijke grossiers uit het nieuwe netwerk AllParts van GroupAuto Nederland en vestigingen in Hoogeveen en Assen, heeft per 1 januari jl. GroupAuto-collega CAS Automaterialen Coevorden overgenomen. De vestiging zal verder gaan onder de naam AllParts Jari Techniek Coevorden. Alle personeelsleden blijven in dienst.

De derde vestiging van Jari Techniek is evenals de andere twee onderdeel van de nieuwe AllParts-formule. Directeur Robert Eiting van Jari Techniek: “Voor AllParts Jari Techniek is schaalvergroting een belangrijk issue. De grossiersmarkt is sterk veranderd. Wij zien absoluut goede overlevingskansen voor onafhankelijke grossiers, maar dan moet je wel een bepaald volume hebben. In de basis hebben wij een sterk team, een prima assortiment en moderne ict. Na de succesvolle uitbreiding in 2019 met de onze vestiging in Assen, komt nu ook de regio Coevorden dichterbij. Een mooie kans, voor ons, voor GroupAuto en ook voor de eigenaren van CAS, die besloten de automaterialen- en de schadeactiviteiten te scheiden. Als collega’s kennen we elkaar goed en we zijn verheugd dat de overname op een prettige, succesvolle wijze is afgerond. Met de ‘Jari-aanpak’ zien wij absoluut groeimogelijkheden in de regio. Bovendien zijn wij als grossiersclub GroupAuto goed bezig met onze onafhankelijke toekomst als AllParts-netwerk. Daar past deze uitbreiding prima bij.”

Schadeherstel

CAS heeft ook een schadeafdeling, met vestigingen in Coevorden en Emmen, die zelfstandig verder gaat. Directeur Henk Geerts van CAS blijft actief bij deze schadebedrijven, die beide aangesloten zijn bij schadeketen AAS. Henk Geerts: “Als aandeelhouders van CAS hebben wij binnen het eigen bedrijf geen directe opvolging in huis. Toch moet je een keer de toekomst van je bedrijf, de medewerkers en de klanten goed organiseren. AllParts Jari Techniek past daar perfect in. Daarnaast kunnen wij nu zelf actiever en zelfstandig met de schadeactiviteiten verder in Coevorden en Emmen. We kunnen bovendien prettig blijven samenwerken met de mensen van Jari. Er is dus duidelijk sprake van een win-win. Omdat wij ons als aandeelhouders kunnen gaan concentreren op onze gemoderniseerde schadebedrijven, denken we met die focus nog succesvoller te zijn. We zijn aangesloten bij AAS en zien de toekomst van onze schadebedrijven dan ook rooskleurig in!”

Bedrijfsopvolging

Freek Blekxtoon van GroupAuto Nederland is verheugd dat de overname binnen GroupAuto heeft plaatsgevonden. “Bedrijfsopvolging is voor veel ondernemers een lastig onderwerp. Gelukkig heeft deze overname op een goede manier binnen onze grossiersorganisatie plaatsgevonden. Het past perfect binnen onze nieuwe AllParts strategie: schaalvergroting van de huidige leden wordt gestimuleerd en dit is daar een mooi voorbeeld van. Op korte termijn zullen wij nog meer nieuws op dit gebied kunnen melden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3527 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.