Koppeling Plan-IT en Carmen

Dankzij een nieuw ontwikkelde koppeling is het nu mogelijk om werkplaatsafspraken in één keer zowel in Plan-IT als Carmen in te voeren. De koppeling wordt in het tweede kwartaal van 2019 aan dealerbedrijven gepresenteerd.

Werkplaatsafspraken moesten soms in twee, of zelfs drie verschillende systemen worden geregistreerd. Het is het gevolg van de diversiteit aan systemen bij dealerbedrijven. “Het uitvoeren van deze taken is vaak geestdodend, voegt niets toe en weegt onnodig zwaar op de toch al druk bezette service adviseur”, vertelt Koen van de Laar, mede-eigenaar van Carmen Automotive. “Dit brengt een hoop frustratie met zich mee, waarvoor tot nu toe geen oplossing was.”

Laatste zetje

“De applicaties voor onze werkplaatsplanningssoftware en de klantcontactsoftware van Carmen Automotive liggen in elkaars verlengde”, vertelt Leon Wonnink van Plan-IT. “Toen steeds meer gezamenlijke klanten het probleem gingen onderkennen, bleek dit het spreekwoordelijke ‘laatste zetje’ te zijn dat we nodig hadden om aan de slag te gaan met een koppeling. Medio 2018 is daarom besloten om de koppeling samen tot stand te brengen.”

Drie varianten

De koppeling is bedoeld voor serviceadviseurs van dealerbedrijven die de Plan-IT-module Werkplaats of hoger gebruiken en is beschikbaar in drie varianten. Een eerste variant biedt alleen de mogelijkheid om afspraken in te zien. Vanaf Plan-IT Online biedt de koppeling behalve werkplaatshistorie ook inzicht in de beschikbaarheid van de werkplaats. Vanaf Plan-IT Online Op Tijd kunnen daarnaast ook afspraken ingepland worden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters