Kroon-Oil naamsponsor Belgian Rally Championship

De voorbije jaren is het Belgian Rally Championship uitgegroeid tot een sterk nationaal rallykampioenschap in Europa met een uitstraling die reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Reden voor Kroon-Oil om een partnership aan te gaan voor twee jaar als nieuwe naamsponsor van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Kroon-Oil B.V., gevestigd in Almelo, begon in 1906 als een familiebedrijf. Ondertussen voert Kroon-Oil zijn gespecialiseerde en hoogwaardige olieproducten, geproduceerd in het eigen blending-bedrijf, uit naar meer dan 80 landen. Hierbij bepaalt kwaliteit en service het DNA. Al sinds de jaren 70 is het merk goed gekend in de autosport. In de Belgische rallysport werd Kroon-Oil de voorbije jaren al op de kaart gezet door onder andere Hermen Kobus, al jarenlang een ambassadeur van het oliemerk, J-Motorsport, Melissa Debackere en Kevin Demaerschalk.

‘Perfecte timing’

Bij Kroon-Oil kijkt men enthousiast uit naar de samenwerking met het Belgian Rally Championship. Marketingmanager Leon ten Hove: “Sinds 1995 is Kroon-Oil actief op de Belgische markt. Wat sales betreft doen wij dat met Belgische collega’s, waarmee wij de passie voor autosport zeker delen. Hierdoor zijn wij nauw betrokken bij onze sponsoractiviteiten in België. Smeermiddelen en autosport zijn nog altijd sterk aan elkaar verbonden. Het hoge niveau van rallysport in het BRC past helemaal bij onze ambities. Ik volg het kampioenschap al jaren vanuit professie en interesse. Toen de kans zich nu opnieuw aandiende om samen te gaan werken hebben wij onmiddellijk geschakeld. De timing was perfect en het past binnen de doelstellingen van ons merk om internationaal aanwezig te zijn op de hoogste niveaus van de autosport. Wij zien dan ook uit naar de invulling van dit partnership de komende jaren.”
 
Ook BRC-promotor Chris Courteyn ziet uit naar de samenwerking: “We zijn al vele jaren in gesprek met Kroon-Oil. Hermen Kobus bracht ons destijds in contact toen hij in België begon te rijden. We zijn heel blij dat Kroon-Oil twee jaar de naamsponsor zal worden van het Belgian Rally Championship. Door Covid-19 was 2020 een moeilijk sportjaar, maar deze nieuwe samenwerking bewijst eens te meer de sterke uitstraling van het BRC. Deze samenwerking geeft ons mogelijkheden om de promotie van het Belgisch rallykampioenschap nog te versterken.”

Ondertussen werken de promotor, de RACB en de organisatoren hard aan de kalender voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021. Daarover binnenkort meer nieuws.

  • 31 december 2020 om 10:21
    Permalink

    echt super van kroon oil om de mooiste sport die er is te sponsoren!
    vanaf nu gebruik ik alleen nog maar kroon oil.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *