Kwikfit opent CO2-neutrale garage

In Utrecht aan de Heldinnenlaan is op 7 mei de nieuwe CO2-neutrale garage van Kwikfit in gebruik genomen. Installateurs en bouwvakkers zijn nog druk bezig met de laatste loodjes. Ondertussen zijn de eerste auto’s de brug al weer af.

De nieuwe vestiging vervangt de oude Kwikfit-vestiging in Maarssen, die inmiddels gesloten is. Dankzij een uitgebreide mediacampagne wisten de eerste auto’s de nieuwe vestiging vandaag al te vinden.

CO2-neutraal

zonnepanelenVeel is voor Kwikfit hetzelfde gebleven, maar in dit pand is alles nieuw. De hefbruggen zijn als altijd van Stertil-Koni, er staan nieuwe gereedschapskarren van Sonic voor de acht monteurs en de bandenrekken zijn gevuld. Nieuw is de manier waarop de garage in zijn energie voorziet. 180 zonnepanelen op het dak zorgen voor stroomopwekking. Een gasaansluiting ontbreekt in het pand. Op licht wordt bezuinigd dankzij ledlampen en met warmtepompen wordt het pand op koude dagen van warmte voorzien. De nieuwbouw is daarmee wel wat duurder dan die van een standaard garage, maar het was Kwikfit-directeur Martin Post ook niet te doen om de winst op te krikken. “Je moet het doen omdat je een hoger doel hebt. We leven met zijn allen op een kleine aardkloot en daar moet je zuinig op zijn. Het is heel mooi dat Kwikfit op deze manier een steentje bij kan dragen. De branche staat niet bekend om zijn duurzaamheid, maar we willen laten zien dat er wel mogelijkheden zijn.” Meer over de nieuwe CO2-neutrale garage van Kwikfit in nummer 5 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 18 mei verschijnt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters