‘KwikFit wordt voorbereid op verkoop’

De Japanse Itochu-groep is volgens Sky News bezig de verkoop van dochterbedrijf KwikFit voor te bereiden. Dat proces zou verlopen via Itochu’s houdstermaatschappij European Tyre Enterprises Ltd.

De Britse nieuwszender meldt dat investeringsbank Nomura is aangesteld om te adviseren over diverse strategische opties voor KwikFit – met verkoop als meest waarschijnlijke optie. Bronnen in het zakencentrum van Londen zouden dat hebben bevestigd. Mocht de onderneming daadwerkelijk in de etalage komen, dan is dat bijna tien jaar nadat Itochu eigenaar werd (maart 2011). KwikFit bezit in het Verenigd Koninkrijk meer dan zeshonderd servicelocaties en tweehonderd mobiele bandenmontagevoertuigen. Eerder dit jaar verkocht Itochu in het VK een portefeuille van 21 Kwik Fit-servicecentra aan vastgoedinvesteerders.

Investeerder

In Nederland omvat het netwerk van KwikFit 167 locaties (juni 2020). Managing director Martin Post ontkent dat sprake is van een (intentie tot) verkoop van de groep. “Er komt wel vaker een vraag van een investeerder voorbij, zonder dat het tot een besluit komt. Vijf jaar geleden zou Euromaster het Nederlandse deel van de groep overnemen. We weten allemaal hoe dat verhaal is afgelopen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *