LKQ stoot merendeel Bulgaarse activiteiten af

LKQ Corporation heeft bekendgemaakt dat dochteronderneming Auto Kelly Bulgaria is gefuseerd met Elit Kar. Door de fusie is een van de belangrijkste distributeurs van auto-onderdelen in Bulgarije ontstaan. LKQ heeft nu een aandelenbelang van 20 procent in het samengevoegde bedrijf dat gaat opereren onder de merknamen Elit Car Group en Auto Kelly. Daarnaast gaat het bedrijf onderdelen betrekken uit de aftermarket-toeleveringsketen van LKQ.

Dominick Zarcone, president en ceo van LKQ: “De rationalisatie van onze Europese activabasis en het afstoten van niet-kernactiviteiten is een van de vele initiatieven die de ebitda-marges van LKQ Europe helpen stimuleren. Wij denken dat het bedrijf Auto Kelly Bulgaria sterk zal presteren onder leiding van Elit Kar, en we verheugen ons op een succesvolle samenwerking, als aandeelhouder en als toeleverancier.”

Rationalisatie van de distributie

Arnd Franz, ceo van LKQ Europe voegt hieraan toe: “Voor ons staat de tevredenheid van onze klanten voorop. Samen met Elit Car kan onze Bulgaarse onderneming onze klanten nu aanzienlijk meer waarde bieden en nog meer groeikansen krijgen. De rationalisatie van onze distributie is een belangrijk onderdeel van de strategie van LKQ in Europa en we kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe partners in Bulgarije.”

Op 25 april 2019 kondigde de onderneming aan dat deze een aantal bedrijven had aangewezen om in de loop van volgend jaar te verkopen. Die activa staan op de balans als netto-activa voor de verkoop, en met het afstoten van deze kleine bedrijven die geen kernactiviteiten uitvoeren probeert de onderneming haar operationele model te vereenvoudigen en de marges te verbeteren.

Details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *