Mazda start virtuele training EV’s

Mazda Motor Nederland en TTA International hebben gezamenlijk een virtuele training opgezet voor het veilig werken aan elektrische voertuigen (EV’s). Het is het eerste deel van de opleiding die Mazda verzorgt voor het eigen servicenetwerk.

Machiel Baaij, Manager Technical Services van Mazda: “Het tegen de stroom inroeien ligt diep geworteld in Mazda’s DNA. We zijn van oudsher een merk dat zaken altijd een beetje anders aanpakt om vooruitgang te boeken. Nu onze nieuwe EV, de zeer goed ontvangen MX-30, voor de deur staat, willen we dat onze technici klaar zijn om onze klanten van het hoogste serviceniveau te voorzien. Daar faciliteert onze partner TTA International ons fantastisch in. We zijn ongelooflijk trots op hoe het Mazda netwerk de uitdagingen van de crisis oppakt en we willen hen van onze kant zo goed mogelijk faciliteren.”

NEN 9140

Paul Cannoo van TTA is projectmanager voor Mazda Motor Nederland. Hij zegt: “We hebben al jarenlang ervaring met virtueel trainen en we zaten in de frontlinie bij de ontwikkeling van NEN 9140. Dus het was voor ons een prachtige kans om dat te combineren met een innovatieve training. In onze partnership met Mazda dagen we elkaar uit om te blijven innoveren. Dat resulteert vaak in mooie dingen.”

Na de virtuele training beschikt de technicus over de theoretische kennis omtrent het veilig werken aan elektrische voertuigen volgens de NEN 9140-normering. Daarna is er nog een praktische training die, indien mogelijk, via een praktisch examen wordt afgesloten. TTA International werkt al aan mogelijkheden om ook op afstand te examineren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.