Met Bosch ook in beveiligde diagnosefuncties Renault en Dacia

De door Bosch ontwikkelde Secure Diagnostic Access (SDA) biedt nu ook toegang tot de beveiligde diagnosefuncties van de voertuigen van Renault en Dacia. Het totale aantal autofabrikanten dat voor gebruikers van een Bosch KTS-diagnoseapparaat beschikbaar is, komt daarmee op zeventien.

SDA is geïntegreerd in de ESI[tronic] 2.0-software. Daarmee kunnen werkplaatsen die een Bosch KTS-diagnoseapparaat gebruiken alle diagnose- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zonder een account aan te maken bij de autofabrikanten.

State of health

Onlangs toegevoegd aan de ESI[tronic]-software is de mogelijkheid de conditie van het accupakket van een elektrisch voertuig uit te lezen, de zogenoemde state of health (SOH). Dit is een cijfer, uitgedrukt in het percentage van de maximale capaciteit van een accu, vergeleken met de maximale capaciteit van een nieuwe accu. Bij een nieuwe accu is de SOH dus 100 procent. Wanneer de SOH onder de 75 procent komt, is het niet langer mogelijk een correcte actieradius te geven. Naast de SOH geeft de software ook of alle individuele accucellen in goede conditie zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *