Michelin koopt TPMS-fabrikanten

Michelin neemt twee producenten van TPMS-apparatuur over. De transactie past in de strategie van de bandenfabrikant om ook op dit vlak te gaan behoren tot de toonaangevende aanbieders.

michelin_agritechnica_0De verworven producenten zijn landgenoot Téléflow en het Duitse PTG. Beide zijn specialist in de agrarische sector. Téléflow bedient daarnaast op OE-niveau diverse voertuigfabrikanten.

Gepatenteerd

Het bekendste product van de Fransen is het In-Motion Control System, met gepatenteerde ventielen. Gebruikers kunnen de ondergrond kiezen en het te vervoeren gewicht, waarna volautomatisch tijdens de rit de luchtdruk wordt afgestemd op de werkomstandigheden. De systemen zijn er ook voor militaire voertuigen, van onder meer Daimler, Renault, Mercedes-Benz en Volvo. PTG zetelt in het Ruhrgebied en produceert en verkoopt retrofit luchtdrukregelsystemen voor voertuigen en aanhangers.

Hoogwaardig

In een toelichting zegt Michelin méér te willen zijn dan uitsluitend een aanbieder van banden; ook hoogwaardige technische oplossingen voor het samenspel van band en ondergrond moeten deel gaan uitmaken van het portfolio. Grote concurrent Conti biedt naast banden ook TPMS voor OE-klanten (via Contitech).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †