Mopar lanceert bandengarantie Tire Care

Fiat-Chrysler Nederland introduceert via zijn aftersalesmerk Mopar de gratis bandengarantie Tire Care. Deze garantie is geldig op alle banden die door particulieren zijn aangekocht bij een FCA-dealer van Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Jeep en/of Lancia.

Tire Care is een Nederlands initiatief en is bedoeld om de klantenloyaliteit met het dealernetwerk zo groot mogelijk te houden. Fiat-Chrysler doet veel zaken met Pirelli, maar ook andere A-merken banden kunnen deel uitmaken van het programma. Dat heeft vooral te maken met de leveranciers en kan per dealervestiging verschillen.

Geen run-on-flat

De garantie is alleen van toepassing op banden voor voertuigen tot 3,5 ton, met uitzondering van run on flat-banden. Tire Care volgt daarmee de trend die eerder door andere bandenverzekeringsprogramma’s werd gesteld en heeft te maken met de beduidend hogere kosten voor de reparatie van run-on-flat-banden. De garantie is geldig voor twaalf maanden, of totdat een profieldiepte van 2 millimeter is bereikt.

Kosteloos

Als de bij de dealer gekochte band binnen het jaar beschadigd raakt, dan wordt deze door de dealer kosteloos gerepareerd. Dat is met inbegrip van reparatie, (de)montage en balanceren. Wanneer de band onherstelbaar beschadigd is, krijgt de klant een nieuwe band van hetzelfde type.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters