Nexen Tire breidt productie uit

Nexen Tire opent op 28 augustus in het Tsjechische Žatec een nieuwe productiefaciliteit. Dankzij deze nieuwe fabriek wil de van oorsprong Koreaanse bandenfabrikant zijn positie op de Europese markt versterken.

De nieuwe productiefaciliteit is 650.000 vierkante meter groot. Nexen investeerde zo’n miljard euro in de fabriek, waar volgens de laatste technologie high end-banden worden geproduceerd. De fabriek is al sinds eind april 2019 in gebruik.

Met de nieuwe productielocatie zegt Nexen de uitbouw van zijn wereldwijde netwerk te hebben afgesloten. Het centrale onderzoeks- en ontwikkelingscentrum bevindt zich in Seoul, in Zuid-Korea. De denktank van de onderneming is gevestigd in het Duitse Frankfurt en daar komt nu dus de fabriek in Žatec bij.

De Europese productie van Nexen ligt op dit moment op drie miljoen banden per jaar en moet tot 2022 stijgen naar elf miljoen.

Europese markt

Travis Kang, ceo van Nexen: “Met de opening van de fabriek in Europa kan Nexen Tire producten ontwerpen, produceren en leveren die specifiek zijn afgestemd op de Europese markt. Onze vier nieuwe R & D- en productienetwerken stellen ons in staat wereldwijd te opereren en individuele markten te voorzien van grote productiecapaciteiten, zoals hier in Europa.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *