Nieuwe filters bij start pollenseizoen

Met het aanbreken van het hooikoortsseizoen is er extra aandacht voor interieurfilters. Honda-dealers bieden een premium interieurfilter dat zelfs tot bijna 100 procent van alle ziektekiemen uit de lucht filtert. Bosch wijst er daarnaast op dat het vervangen van interieurfilters goede kansen biedt op extra werkplaatsomzet.

Bosch stelt dat het voor 95 procent van het wagenpark in de Benelux een interieurfilter kan leveren, waaronder voor de meeste elektrische en plug-in hybride voertuigen. Bosch raadt aan om interieurfilters om de 15.000 kilometer, maar in ieder geval elk jaar te vervangen.

De interieurfilters van Bosch, met actieve koolstoflaag, filteren nare luchtjes, pollen en fijnstof. De zogenoemde Filter+ biedt volgens Bosch zelfs extra bescherming voor mensen met een allergie.

Covid-19

De claim van Honda gaat nog wat verder. Met zijn premium interieurfilter, als alternatief voor het standaard pollenfilter, zegt Honda bijna 100 procent van alle virussen uit het compartiment te kunnen filteren, waaronder de virussen die Covid-19 veroorzaken. Eiichi Hino, president Honda Access Europe: “Aangezien de samenleving zich nu meer dan bewust is van de impact van ziektekiemen en virussen zoals Covid-19, verwachten we dat de vraag naar beschermende oplossingen snel zal toenemen. Dit premium cabineluchtfilter is een goed voorbeeld van hoe Honda snel samenwerkt met zijn leveranciers om een ​​product te leveren met echt voordeel dat de gezondheid en veiligheid van bestuurder en inzittenden verbetert.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3420 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.