Nieuwe reeks trainingen Bosch Brake Specialist

Vanwege de grote vraag vanuit de markt start Bosch in september 2021 met een tweede reeks opleidingen tot Bosch Brake Specialist. De eerste reeks trok ruim tweehonderd belangstellende monteurs van zo’n 180 autobedrijven. Met de nieuwe reeks trainingen in september mikt Bosch opnieuw op zo’n 200 extra cursisten.

“De trainingen worden erg hoog gewaardeerd. Opvallend is het aantal anekdotes en praktijkervaringen die we tijdens de sessies van de deelnemers krijgen. Deze bevestigen niet alleen het technisch verhaal en advies van Bosch; ze worden als nieuwe informatie toegevoegd aan de presentatie en in ons verhaal”, zegt Han Overweg, accountmanager Robert Bosch Automotive Aftermarket.

Aanrader

Jan Wals van Bosch Car Service Jan Wals in Ilpendam was een van de vele cursisten. “De cursus is goed voorbereid en strak geregeld. Er worden aandachtspunten besproken die zeker de moeite waard zijn en de kwaliteit van het werkproces in de werkplaats kunnen verbeteren. Wat betreft remmen is Bosch bezig met een inhaalslag van kennisoverdracht, daarom is het een aanrader om de cursus te volgen. Zodat je weet wat er speelt in de markt, nu en in de toekomst.”

Ook Jorn Spaan van Bosch Car Service Spaan in Eindhoven/Veghel is inmiddels een Bosch Brake Specialist. “Ik heb de training meteen besproken met mijn monteurs. We koppelden de voorbeelden uit de training meteen aan situaties die wij onlangs in de werkplaats hadden meegemaakt. Je merkt dan direct het verschil, iedereen staat meteen weer op scherp en er worden betere diagnoses gedaan. Kennisoverdracht is zeer belangrijk binnen ons bedrijf. Bosch Brake Specialist helpt ons daar super mee.”

Online live training

Bosch Brake Specialist is een live online training en behandelt de meest voorkomende vragen en praktijkproblemen bij de montage van remonderdelen, met een focus op remblokken, remschijven en Bosch ENV remvloeistof. Tijdens het theoretisch gedeelte ligt de nadruk op een goede technische kennis en het begrijpen van een aantal nieuwigheden in de markt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt aandacht besteed aan het herkennen van typische montageproblemen en externe oorzaken die kunnen leiden tot een slecht functioneren van het remsysteem. De deelnemers krijgen daarbij een reeks handige tips & tricks mee. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2885 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *