Omzetrecord voor beursreus Messe Frankfurt

Vakbeurzen opzetten is een lucratieve bezigheid – althans voor Automechanika-organisator Messe Frankfurt. In 2018 bereikte de onderneming een nieuw omzetrecord: 718 miljoen euro, oftewel 7 procent hoger dan in 2017.

De geconsolideerde winst van de onderneming bedroeg ruim vijftig miljoen euro. Dat is een kwart boven de scvore in 2017. Het Ebitda kwam uit op een voor Messe Frankfurt recordniveau: 132 miljoen euro. De organisatie maakte de klinkende cijfers vandaag bekend tijdens een bijeenkomst met de pers.

Nieuwe events

Wereldwijd is Messe Frankfurt nummer 3 op het gebied van vakbeurzen. Liefst 507 kennis- en netwerkevenementen werden opgetuigd in binnen- en buitenland, samen goed voor een toestroom van bijna vijf miljoen bezoekers. Daarmee is de koek nog niet op voor ceo Wolfgang Marzin. Hij laat weten dat er zeventien nieuwe events gepland staan voor de periode 2019/2020.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †