Online bandenverkoper Pneusmart haalt 7,6 ton op

Pneusmart, de online bandenverkoper met hoofdkwartier in Amsterdam, heeft in een fundraisingronde 765.000 euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt om de positie van Pneusmart in Nederland, Duitsland en Italië te versterken.

Ook wil de onderneming investeren in haar kantoor in Milaan, van waaruit de activiteiten in Zuid-Europa worden gecoördineerd. In de komende maanden worden nieuwe websites gelanceerd in Spanje en Frankrijk.

Euan Lonmon, CEO van Pneusmart (foto) verwelkomt twee nieuwe bestuursleden: Fabio Cannavale (oprichter en CEO van Lastminute.com group) en André Schuurman (adviseur op het gebied van durfkapitaal). “Met hun hulp en die van onze investeerders zullen we in staat zijn om de groei van onze start-up te versnellen.” Cannavale vindt dat Pneusmart zich onderscheidt van andere webaanbieders door “een sterke klantenfocus in combinatie met een diepgravende kennis van de bandenvervangingsmarkt.”

Pneusmart werd eind 2013 opgericht en is behalve in Nederland ook in Duitsland en Italië actief. Levering gebeurt aan zowel professionele klanten als de consument. De onderliggende ict maakt het mogelijk om in heel Europa te zoeken naar het beste aanbod voor de beste prijs op dat moment.  Pneusmart schermt met een permanent assortiment van ruim twintigduizend banden en een actuele voorraad van meer dan tien miljoen stuks. Meer dan negentig procent zou binnen 24 uur arriveren bij de klant – de eindgebruiker of een van de ruim tweeduizend montagepartners. Het webbedrijf levert banden voor personenwagens, licht transport en motorfietsen.

Pneusmart schat dat in Europa gemiddeld de helft van alle consumenten internet gebruikt voor informatie over banden. Daadwerkelijk online banden bestellen zou minder dan tien procent doen. De Europese bandenvervangingsmarkt is goed voor meer dan vijftien miljard euro. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.