Online markt auto-onderdelen VS groter dan verwacht

De wereldwijde pandemie legt veel e-commerce-spelers geen windeieren. Zo ook in de VS, waar de omzetschatting van 14 miljard dollar nu al wordt opgeschroefd naar 16 miljard. Die stijging is overigens niet eenmalig: in 2023 overschrijdt de omzet de grens van 20 miljard, zo verwachten de onderzoekers van Hedges & Company.

De onderzoekers stellen dat de verwachtte online omzet van 16 miljard een stijging ten opzichte van vorig jaar inhoudt van liefst dertig procent. Let wel: dit zijn consumentenbestedingen. De Amerikaanse markt voor doe-het-zelven aan auto’s is onvergelijkbaar met de Europese, hoewel de parkvolumes elkaar amper ontlopen.

De groei zoals die verwacht wordt heeft volgens de onderzoekers onder meer te maken met de uitstekende informatievoorziening. Of het nu gaat om technische informatie of volledige tutorials die de bezoeker helpen bij het uitvoeren van een klus, het is er allemaal. Autofora zijn overigens belangrijk daarbij, maar onderdelenleveranciers scoren met driekwart van de klanten beduidend hoger dan de 47 procent van de fora.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.