Overlander komt met nieuwe Herkules hefbrug

Overlander uit Zeewolde introduceert de Airgomatic 3213 van Herkules. De hefbrug werkt volledig pneumatisch, zonder enige hydraulische vloeistoffen dus ook zeer geschikt voor de schadeherstellers als voorbewerking of in de spuitcabine.

De hefbrug heeft een hefvermogen van 3200 kg en een platformhoogte van 1300 mm. De Herkules hefbruggen, geleverd in Nederland door Overlander, zijn net zoals zijn voorgangers in diverse uitvoeringen leverbaar. Met rijbanen of wielvrij, indien gewenst zelfs verzonken.

Wielvrij

Daarnaast is er de DUO-uitvoering. Deze zorgt er voor dat het voertuig wielvrij geheven kan worden vanaf de rijbanen, ideaal om aan de ophanging of remmen te werken van het voertuig of voor de bandenwissel.

Lage oprijhoogte

Met een rijbaanlengte van 3880 mm is de hefbrug inzetbaar voor zowel personenwagens alsmede SUV of bestelauto. De oprijhoogte is 110 mm en daarmee volgens de leverancier ook zeer geschikt voor verlaagde auto’s. De rijbanen kunnen in het midden worden weggedraaid waardoor er veel ruimte ontstaat om aan de dorpels van het voertuig te werken.