PCA groeit met tien toetreders naar 41

De organisatie van merkspecialisten in Peugeot en Citroën (PCA) houdt de wind in de zeilen. Dankzij tien nieuwe toetreders staat in ons land de teller eind dit jaar op 41. Inclusief de Belgische tak komt de stand ultimo 2017 op 47.

Daarmee is de koek nog niet op, verwacht Jur Ooijman, PCA-adviseur namens ABC-Automotive. Begin 2018 is de aftrap van zes nieuwe leden in België, waar dan uiterlijk per 1 maart elf PCA-leden zullen zitten. Daarnaast lopen gesprekken met nog acht andere potentiële kandidaten in België en negen in Nederland. Van die zeventien gaan er tien ‘zeker’ door, waarmee PCA als geheel per einde 2018 vermoedelijk op 63 leden komt.

Nationale netwerken

De groei van PCA volgt uit dealeropzeggingen door de merkimporteurs, stelt Ooijman. “Binnen de nationale netwerken wordt stevig aan de boom geschud. Dat levert ons behoorlijk wat groei op.” Onderstaande ex-dealers zijn vanaf 1 januari 2017 in Nederland actief geworden als PCA-lid: Auto Nouws (Rucphen), Auto Koese (Middelharnis), Autobedrijf Hans Huijbers (Bemmel), Auto Zijp (Heerhugowaard), Garage Cats (Witmarsum), PCA-dealer Zuidplas (Zevenhuizen, voorheen Autobedrijf Schmidt), Autobedrijf de Groot (Heusden), Garage Spijkers (Goirle) en Autobedrijf Stichter (Nieuwveen). Per 1 december aanstaande komt daar nog Tijkorte (Denekamp) bij.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †