Porsche Gelderland: 36 extra bruggen

Porsche Centrum Gelderland gaat zijn huidige locatie in Heteren, goed voor 12.000 m², uitbreiden met 7200 m². Het project omvat onder meer de plaatsing van 36 hefbruggen, naast de bestaande 44.

Ook de personele bezetting (van 122 naar 150 man) en de beschikbare parkeerruimte (van 300 naar 469) krijgen een stevige impuls. “Het is niet zomaar een toevoeging van wat extra ruimte. Dit wordt echt groot”, zegt directeur Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland.  De bouw begint in november en is in de zomer van 2020 gereed, zo luidt de planning.

Schadewerkplaats

De operatie betreft zowel Porsche Centrum Gelderland als het sinds 2015 aangrenzende Porsche Classic Center Gelderland. Functies binnen beide panden worden straks overgeheveld naar de nieuwbouw, wat ten goede komt aan de bestaande ruimte voor restauratie en de presentatie van nieuwe en gebruikte Porsche’s. De uitbreiding voorziet onder meer in een schadewerkplaats met dubbele capaciteit ten opzichte van de huidige. Ook het aflevercentrum krijgt onderdak in de nieuwbouw.

Verder wil Wegh een aantal gespecialiseerde werkzaamheden (leren bekleding, lakverzegeling, folies) die nu nog worden uitbesteed voortaan zelf gaan uitvoeren. Daarnaast ontstaat in het klassiekersgedeelte ruimte voor droog-ijsstralen, een alternatieve, beschermende techniek voor schoonmaken met water of zand. Het bouwproject moet tevens de huidige, succesvolle leasingactiviteiten helpen aan een ruimer jasje. Ook de opslag van onder meer auto’s, banden en onderdelen vindt er een plek.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.