Pouw Deventer heeft veiligste werkplaats

Een onafhankelijke vakjury heeft Pouw Deventer uitgeroepen tot de winnaar van de ZEV Safety Award 2022. Dit bedrijf mag zich een jaar lang de veiligste werkplaats van Nederland noemen met betrekking tot het werken aan zero emission vehicles (ZEV), ofwel elektrische en waterstofauto’s.

De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke uitreiking in het Bovag-huis in Bunnik op 28 april. De ZEV Safety Award is een initiatief van partners Innovam, EDGe Mobility, AutoNiveau, Bovag en We-Power, en is in het leven geroepen om autobedrijven veiliger en bewuster te laten werken met ZEV’s.

Vakjury

Autobedrijven konden zich eerder aanmelden via een online audit. Uit deze audit kwamen vijf finalisten naar voren die fysiek werden bezocht door een onafhankelijke vakjury, die bestond uit:

  • Koos Burgman: oud-directeur Bovag en oud-voorzitter Vereniging Elektrische Rijders;
  • Jasper Engel: docent IVA Driebergen, EV trainer, schrijver van het EV jaarboek en jurylid Bestelauto van het Jaar;
  • George van Altena: hogere veiligheidskundige in opleiding van Innovam;
  • Bas van Iersel: product genius bij We-Power.

De bedrijven werden kritisch bevraagd over een aantal punten, zoals het hebben van een calamiteitenplan, speciale procedures, de juiste opleidingen van monteurs en speciaalgereedschap.

Zilver en brons

De tweede prijs van de ZEV Safety Award 2022 is gewonnen door Auto en Motoren Vermaat uit Hellevoetsluis. De derde prijs werd toegekend aan Ekris BMW en Mini in Utrecht.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.