Protean maakt wiel 360 graden draaibaar

De Britse producent van in-wheel motortechnologie Protean Electric heeft een wielunit ontworpen voor elektrische voertuigen die 360 graden draaibaar is. Dankzij deze technologie zijn deze voertuigen uitermate wendbaar.

Sinds juni is Protean eigendom van de Zweedse fabrikant van elektrische voertuigen Nevs. De fabrikant maakt het nieuws over de wielmodule bekend, maar zegt nog niet dat het de technologie ook direct gaat toepassen. “Nevs zal de technologie van Protean in toekomstige voertuigen toepassen wanneer dat aan de orde is”, aldus Nevs.

Wielunit

De Protean 360+ is een wielunit die 360 graden draaibaarheid combineert met een innovatieve wielophanging, pneumatische beheersing van de hoogte van het voertuig en een zeer efficiënte en krachtige elektrisch motor die in het wiel is gemonteerd. Toepassing in bijvoorbeeld een personenbusje biedt ongekende mogelijkheden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *