Recall 6764 BMW’s na motorbranden

Na motorbranden bij dieselauto’s van BMW in Zuid-Korea heeft BMW besloten ook in Europa auto’s terug te roepen voor een aanpassing. In Nederland gaat het om 6764 auto’s, aldus BMW Nederland.

Het probleem is een storing in de EGR-module die uitlaatgassen recirculeert. Persbureau Reuters meldt dat er in Zuid-Korea tussen januari en juli 20178 tenminste 27 gevallen bekend zijn waarbij defecten aan de uitlaatgasrecirculatie hebben geleid tot motorbranden. Een vergelijkbaar probleem doet zich voor in bepaalde BMW-modellen die in Europa op de markt zijn gebracht. Hoewel er nog geen gevallen bekend zijn, kan het probleem ook voor deze modellen leiden tot brand.

Dieselmotoren

Volgens een statement van de BMW Group heeft de terugroepactie op de Europese markt betrekking op de EGR-module van BMW 3-serie, 4-serie, 5-serie, 6-serie, 7-serie, X3, X4, X5, X6 voertuigen met 4-cilinder dieselmotoren (productie van april 2015 tot en met september 2016) en 6-cilinder dieselmotor (productie van juli 2012 tot en met juni 2015). Over wat precies het probleem is, meldt het statement: “Een deel van deze EGR-module is de EGR-koeler. In sommige gevallen kunnen kleine hoeveelheden van het glycol-koelmiddel ontsnappen en zich opbouwen in de EGR-module. In combinatie met koolstof- en oliesedimenten kan deze afzetting brandbaar worden. Dankzij de hoge temperaturen van de uitlaatgassen in dit onderdeel kunnen deze afzettingen ontbranden. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot het smelten van het inlaatspruitstuk en in extreme gevallen kan brand ontstaan.” BMW Nederland bereidt op dit moment een terugroepactie voor en zal de klantinformatie doorgeven aan de dealers. Klanten die de terugroepactie betreft krijgen de komende weken bericht van hun dealer. In Zuid-Korea worden in totaal 106.000 BMW-diesels teruggeroepen.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3591 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters