Rocar-Tech organiseert avonden Digital ADAS

Equipmentleverancier Rocar-Tech organiseert in juni en juli (gratis) informatieavonden over de kalibratie van rijhulpsystemen – en met name het nieuwe Digital ADAS van Brainbee.

De locaties zijn respectievelijk Den Haag (25 en 26 juni, ROC Mondriaan), Assen (3 en 4 juli, TT-Circuit) en Eindhoven (9 en 10 juli, Vakcollege Eindhoven). Na ontvangst begint om 19.00 uur het officiële programma, met een live demonstratie op een voertuig. Rond 21.00 uur wordt het avondje-ADAS beëindigd. Aanmelden kan op de website van Rocar-Tech.

Paneel

Rijhulpsystemen vormen een complex netwerk, dat zowel bij herstelwerk als bij routinematig onderhoud opnieuw moet worden gekalibreerd. Universele werkplaatsen kampen volgens Rocar-Tech vaak met het probleem dat voor elke te kalibreren sensor een ander paneel nodig is. Dit brengt aanzienlijke investeringskosten met zich mee. De oplossing van Brainbee/Mahle Aftermarket werkt met een groot scherm, waarop de monteur vóór het voertuig diverse borden voor kalibratie kan projecteren. Het gepatenteerde systeem bespaart volgens de fabrikant ruimte en de aanschaf van een reeks ADAS-borden. Kloppend hart is het diagnosesysteem de Connex, die de resultaten berekent en weergeeft. Het kan constant worden bijgewerkt en geïntegreerd met voertuigen die geleidelijk één of meerdere ADAS-systemen zullen gebruiken. Vanaf 2022 zijn in Europa enkele actieve rijhulpsystemen verplicht bij alle nieuwe typegoedkeuringen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †