Schurer-Kamphuis ruilt Ford in op Auto First

Ford-dealer Schurer-Kamphuis, al bijna vijftig jaar actief in Flevoland, heeft zijn vestiging in Dronten omgezet naar het garageconcept Auto First van Koskamp. De nieuwverkoopeisen van de importeur waren er niet langer te realiseren.

“De doelstelling van Ford Nederland kwam elk jaar weer ietsje hoger te liggen”, licht aftersalesmanager Henk Christiaanse toe. “Dronten is als voedingsgebied te klein om aan die eisen te voldoen, zeker in een voor Ford telkens krimpende totaalmarkt.” Voor de Schurer-Kamphuis-locaties in de dichter bevolkte steden Lelystad en Almere speelde dat probleem niet of veel minder.

Vaste leverancier

Voor de vreemde merken die als inruiler en/of voor onderhoud werden aangeboden betrok ‘Dronten’ al jaren de onderdelen via Koskamp. De switch naar het Koskamp-concept Auto First was dan ook logisch, zegt Christiaanse. “Ze zijn onze vaste leverancier.” De ervaringen in de eerste vier weken als universeel noemt hij positief, mede dankzij de lokale publiciteit over de ommezwaai. “We hebben nog nooit zo veel traffic in de showroom gehad als afgelopen maand.”

Groei

Bij de vestiging-Dronten werken tien mensen. Met het oog op de verwachte groei is een receptionist aangetrokken en volgt binnenkort een extra verkoper. Mogelijk krijgt de werkplaats er nog een monteur bij. “Een jaar geleden rond deze tijd hadden we hier een veertigtal auto’s staan, nieuw en tweedehands samen. Nu hebben we honderd, stuk voor stuk gebruikt en van alle merken.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †