Shell tot 2022 bij servicebeurten BMW

Shell blijft in elk geval tot 2022 de enige aanbevolen leverancier voor aftermarket motorolie van BMW AG. De overeenkomst is officieel met drie jaar verlengd.

De samenwerking betreft alle merken van de BMW Group (onder meer BMW, BMW M, BMW i, BMW Motorrad, Mini en Rolls Royce Motor Cars). In de nieuwe contractperiode stelt BMW de door Shell geproduceerde motorolie beschikbaar aan klanten van het BMW-dealernetwerk in Nederland en Europa.

Pureplus

De overeenkomst houdt verder in dat Shell de motoroliën onder naam van BMW zal produceren en leveren, conform de nieuwste motorspecificaties van de autofabrikant. De oliën beschikken over de Pureplus Technology van Shell, een technologie waarbij de basisolie wordt geproduceerd met een gepatenteerd proces. Hierbij wordt aardgas geconverteerd tot basisolie, een proces dat ook wel bekendstaat als gas-to-liquid (GTL)-technologie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †