SKF past Automotive Aftermarket Europa aan

Inspelend op de toenemende concentratie in de Europese automobielmarkt past SKF het management aan bij de afdeling Automotive Aftermarket Sales Europe. Door diverse activiteiten te bundelen, hoopt het concern beter aan te sluiten bij de hedendaagse verwachtingen van de markt.

Joris Van Genechten

Met het oog daarop hebben Joris Van Genechten, Franck Roger en Nicolas Mathey “nieuwe strategische rollen aangenomen.” Van Genechten werkt al 14 jaar bij SKF en wijdde zijn carrière aan de aftermarket en automotive aftermarket sector. Hij was sales manager Benelux en UK, maar is sinds 1 juli 2020 directeur VSM Frankrijk, Benelux & UK.

Key accounts

Zijn benoeming gaat gepaard met de aanstelling van Franck Roger, die al bijna 20 jaar bij SKF werkt, als key acount manager Europe. Sinds 2013 bekleedde hij de functie van sales manager France. Roger zal met name onder leiding van Alexandra Eckstein werken. Samen zullen zij de Europese key accounts voor de automotive aftermarket in Europa beheren. Nicolas Mathey ten slotte, die al 20 jaar bij de SKF Groep werkt, neemt de functie van private label & OES2 manager Europe op zich, na 4 jaar key accountmanager voor West-Europa te zijn geweest. Nicolas Mathey rapporteert aan Andrej Paternoster, European sales manager for automotive aftermarket.

Verantwoordelijkheid

SKF wil in de aftermarket alle marktspelers, van groepen tot zelfstandigen, beter en directer gaan ondersteunen. Dat moet met name gebeuren door de verkoopmedewerkers in het veld meer verantwoordelijkheid te geven, om zo nog dichter bij de klant te zijn. De nieuwe opzet gaat vergezeld van een structuur die zich richt op digitaal. Klanten krijgen hulp aangereikt door middel van tutorials, trainingen en andere online tools die SKF aanbiedt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.