Slimme oliemeter Champion peilt tijdig

Altijd voldoende olievoorraad hebben: die garantie krijgt het garagebedrijf van Champion, dat vorige week op Equip Auto een slimme, elektronische olievatmeter presenteerde.

Sensoren in de vaten meten constant en nauwkeurig het vloeistofniveau. Zodra een ondergrens nadert, gaat een digitaal bestelticket met de gegevens naar het netwerk van Champion. Dat gebeurt automatisch of na goedkeuring, met een link naar de distributeur of retailleverancier van de klant. De garage ontvangt een bevestiging wanneer de bestelling wordt verzonden. Daardoor is de ondernemer altijd op de hoogte van zijn actuele voorraadniveaus. Aangesloten vaten kunnen overal in de werkplaats worden neergezet.

Dieselmotoren

Op de beurs introduceerde Champion ook een motorolie voor de nieuwste Renault K9K-dieselmotoren. Deze 0W20 vermindert volgens de oliefabrikant slijtage aanzienlijk, verbetert het brandstofverbruik en biedt goede prestaties bij lage temperaturen. Additieven verminderen roet en afzettingen, terwijl de motor schoon en in optimale conditie blijft. Last but not least toonde Champion een 0W 16 en 0W 20 (‘SN Plus’ en ‘SN/RC’) voor hybride. Dit Ecoflow-assortiment speelt in op de trend van zeer lage viscositeit. De olie voorziet in oxidatiecontrole bij hoge temperaturen, brandstofbesparing, onmiddellijke opstartsmering bij koude temperaturen en verminderde CO2-uitstoot.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

  • 21 oktober 2019 om 14:30
    Permalink

    Huh? MPM Oil heeft dit toch al een paar jaar? de MPM Watchman.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *