Smeermiddelen Mobil nu ook via Platinum

Platinum International levert vanaf heden Mobil-smeermiddelen op de Nederlandse automotive aftermarket. De producten worden betrokken via importeur Den Hartog.

De deal betekent dat Platinum vanuit zijn bedrijfslocatie Leerdam per direct de ranges Mobil1, Mobil Super en Mobil Delvac gaat leveren aan grossiers. Een en ander gebeurt in nauwe samenwerking met Den Hartog: de officiële importeur van Mobil in Nederland distribueert de smeermiddelen naar Platinum.

Geen ondergrens

Aan afnemers wordt door Platinum geen ondergrens gesteld wat de hoeveelheid of prijs betreft. Levering is op basis van next day, doorgaans in (klein)verpakking van 1 tot 20 liter. Platinum International geeft aan het garagebedrijf desgewenst te ondersteunen met marketingmiddelen. De Mobil-smeermiddelen zijn twee weken geleden ondergebracht in Leerdam. Behalve dit A-label levert Platinum ook Luk Oil en Kerax. De extra Nederlandse Mobil-distributiepartner (naast Service Best) zegt in logistiek opzicht een combinatie te kunnen maken met accu-orders. Behalve onder eigen label levert Platinum ook batterijen van Bosch, Odyssey en – sinds vorige week – Trojan (voor industriële toepassing).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †