Stalu Cars wordt Requal Erkend Reparateur

Requal Erkend Reparateurs heeft Stalu Cars toegevoegd aan het bestand van conceptdeelnemers. De 23-jarige eigenaar-oprichter Stan Luijten opende zijn bedrijf recentelijk in Moergestel.

Luijten volgde de richting Automotive aan het Summa College, een samenwerkingsverband van 26 scholen met meer dan tweehonderd opleidingen voor middelbaar beroepsonderwijs. Ruim vier jaar geleden werd hij er uitgeroepen tot ‘Automotive Topper’. Zo bouwde hij binnen zes maanden op school een crossauto en regelde hij een eigen crossteam. Tijdens zijn opleiding combineerde hij een dag in de week school met vier dagen werkplaats – kleine beurtjes, reparaties, nieuwe auto’s klaarmaken.

HAP Automaterialen

De opening van een universeel, full service garagebedrijf is volgens Luijten een droom die uitkomt. “Alle aspecten van het ondernemen komen aan de orde. Je moet een goede balans vinden in zelf onderzoeken en ontdekken en leunen op kennis die je kunt krijgen.” Requal Erkend Reparateurs zijn ondernemers die kansen zien in collectiviteit, maar niet de regie van de eigen zaak uit handen willen geven. De aangereikte kennis en acties vormden de toevoeging waar Luijten naar zocht. “Samen met Hans van den Berg van Holland Auto Parts Automaterialen is Requal een vangnet. Ik kan op ze vertrouwen en ondertussen doen waar ik geld mee verdien.” Op de foto (vlnr): Hans van den Berg (HAP), Stan Luijten en Hanno Brinkman (Requal).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †