Stiba promoot gebruikte onderdelen

Onder de noemer ‘Duurzaam gebruikt’ start brancheorganisatie voor demontagebedrijven Stiba een campagne die het monteren van gebruikte, originele onderdelen door het autobedrijf moet bevorderen. Stiba doet met de campagne met name een beroep op het duurzame aspect van dit hergebruik.

De start van de campagne valt samen met de dag waarop hergebruik centraal staat van de Week van het Afval van Milieu Centraal. “Het komt nog te weinig voor dat mensen om gebruikte onderdelen vragen als ze hun auto voor reparatie bij de garage brengen”, stelt Ruud Spuijbroek, voorzitter van Stiba. “Een gemiste kans, want originele, gebruikte onderdelen zijn een voordelig en bovendien duurzaam alternatief waarop je in de meeste gevallen gewoon garantie krijgt.”

Naar Frans voorbeeld

Stiba kijkt voor de campagne met een schuin oog naar Frankrijk, waar bij wet is geregeld dat garagehouders bij reparaties voor auto’s van twee jaar en ouder ook een offerte voor hergebruik van originele onderdelen maken. Naast garagebedrijven stimuleren ook verzekeringsmaatschappijen in Frankrijk hergebruik van onderdelen. Hierdoor is het gebruik van originele, gebruikte onderdelen in enkele jaren met 150 procent gestegen. “Als er geen nieuwe onderdelen hoeven te worden geproduceerd, scheelt dit schaarse grondstoffen. Hergebruik past naadloos in de opdracht aan alle lidstaten van de Europese Unie om tenminste 95 procent van het gewicht van afgedankte auto’s nuttig te hergebruiken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.