TECH360: nu ook online trainingen

TECH360, het automotive expertisesysteem van Alliance Automotive Group Benelux, biedt vanaf 1 juli ook online trainingen aan. Per 1 juni waren al de praktijktrainingen hervat, maar de vraag naar ‘online’ bleek enorm.

Alliance Automotive Group Benelux speelt in nauwe samenwerking met trainingspartner GMTO in op deze vraag. Accountmanager Lesley Kraak over de nieuwe dienst binnen TECH360: “Online training stond al op onze planning voor 2020, maar deze crisis heeft alles in een stroomversnelling gebracht.”

Toegang

Groot voordeel van online trainen voor garagepersoneel is dat de deelnemer zelf bepaalt waar en wanneer hij traint. Via een pc, laptop of tablet krijgt de autoprofessional per 1 juli toegang tot de volgende trainingen: relatieve compressietest, wielsensoren, scopegebruik, datanetwerken, hybride/EV diagnose, duty cycle, motormanagementsystemen benzine en benzine-injectoren. Ze zijn beschikbaar voor het voltallig personeel van garagebedrijven die deelnemen aan TECH360, in ruil voor één praktijkdag uit het standaardaanbod (of 75 euro, wanneer alle praktijkdagen reeds zijn opgenomen.

Digitaal

Lesley Kraak: “De ene monteur leert graag uit een boek, de ander in een klas, weer een ander in de praktijk. En er is een grote groep die ‘digitaal’ is opgegroeid en zo graag kennis tot zich neemt. Wij zijn blij dat we in deze behoefte kunnen voorzien. De markt ook blijkbaar, gezien het aantal positieve reacties.” Ook niet-abonnees kunnen tijdelijk meedoen met het online trainingsaanbod.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.