Tech360 start training remspecialist

Tech360, het systeem van de Partspoint Groep voor technische ondersteuning en training van het autobedrijf, komt met een speciale training voor remspecialisten, Brake Pro geheten. Het gaat om een diagnosetraining, toegespitst op remtechniek.

Hella Pagid Brake Systems ondersteunt de training met praktische tips en instructies voor elk merk en type auto. Voor diagnose wordt samengewerkt met GMTO.

Diagnose en reparatie

Naast uitleg over de werking en vakkundige controle van de reminstallaties, wordt tevens aandacht besteed aan het stellen van de juiste diagnose bij problemen aan het remsysteem. Tijdens de training wordt diagnoseapparatuur van Hella Gutmann Solutions gebruikt om snel en nauwkeurig fouten in het remsysteem op te sporen. Accountmanager Lesley Kraak van Tech360 verzekert de cursisten ervan dat de technische trainer van de laatste stand van zaken op de hoogte is. “Wij leveren de technische trainer, die ook op fabrieksbezoek is geweest bij Hella. Hij beschikt dus over de juiste productkennis. Door de samenwerking met GMTO kunnen we ervan uitgaan dat ook diagnose voor de trainer geen geheimen heeft.” Het uitgangspunt van de Brake Pro-training is ‘leren door te doen, leren door te werken’ en zal dus een hoog praktijkgehalte hebben, net als alle andere trainingen van Tech360, zoals Airco Pro, Diesel Pro, Turbo Pro en Hybrid Pro. Lesley Kraak: “Praktijkgericht, dat past ook het beste bij onze doelgroep.”

Trainingsdata

De eerste trainingen staan gepland voor juni 2019. In totaal zijn er nu al twaalf trainingen bekend, verspreid over de verschillende trainingscentra van Tech360 in Nederland. De trainingen zijn overigens ook toegankelijk voor belangstellenden die (nog) niet zijn aangesloten bij Tech360.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters