TMD bespaart veertig ton op plastic

Door een nieuwe, milieuvriendelijker verpakking te ontwikkelen voor zijn Textar-remschijven claimt TMD Friction jaarlijks 40 ton plastic te besparen.

Aftermarket remschijven worden vaak aangeboden als assensets, verpakt in platte dozen. Omdat deze twee schijven bevatten, waarvan de schijfcoating kan beschadigen worden de afzonderlijke schijven na de productie in plastic verpakt.

Golfkarton

“Hoewel plastic folie een goede bescherming tegen slijtage biedt en de verpakking voorkomt dat de verse coating blijft kleven, is die folie niet duurzaam of milieuvriendelijk. TMD Friction wil dan ook volledig afstappen van plastic folie”, licht Dalibor Stojnic namens TMD toe. “Daarom zullen we vanaf nu  de remschijven voor personenauto’s van Textar verpakken met golfkarton. Daarbij worden de remschijven wel nog steeds op doeltreffende wijze gescheiden zodat die niet aan de remschijfcoating kunnen blijven kleven, maar gebeurt dat nu op een veel milieuvriendelijkere manier.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.