Top tien bandenfabrikanten naar beurs Keulen

Op een jaar voor de aftrap meldt de organisatie van bandenbeurs The Tire Cologne dat de mondiale top-tien van fabrikanten aanwezig zal zijn. Het tiental werd volgemaakt door Hankook. Ook al aan boord is nummer elf: Cooper Tires.

Gezien de inschrijvingen is de nieuwe vakbeurs direct al het “toonaangevende internationale evenement van de industrie”, stelt Christoph Werner, vice president van Koelnmesse. In zijn tussentijdse rapportage blikt hij met een schuin oog naar concurrent Reifen, die geïntegreerd wordt in de Automechanika Frankfurt (september 2018). De top-tien van mondiaal meest verkopende merken op The Tire Cologne bestaat uit Bridgestone, Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli, Sumitomo/Falken, Hankook, Yokohama, Maxxis en Giti. De beurs vindt plaats van 29 mei t/m 1 juni 2018. Behalve banden en wielen treft de vakbezoeker er straks ook aanverwante diensten en -producten voor de werkplaats aan. Ook loopvlakvernieuwing en recycling zullen thema’s zijn.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †