TTI verscherpt focus Van Aalderen

Met een reorganisatie, die al in oktober is ingezet, wil Tyre Trading International (TTI) de bandengroothandel Van Aalderen Twen Tyre uit Almelo duidelijker op de kaart zetten.

TTI is sinds begin 2017 eigenaar van Van Aalderen. TTI nam het bedrijf over toen het met Van Aalderen duidelijk wat minder ging in de markt. Nadat 2017 verder redelijk goed verliep, vielen de resultaten in 2018 opnieuw tegen. Dat maakte een reorganisatie noodzakelijk.

Beschikbaarheid

De crux bij Van Aalderen zat hem vooral in de beschikbaarheid, legt Peter Alexander van ’t Hof, eigenaar van TTI, uit. “Wat we zagen was dat we geregeld nee moesten verkopen. Wat we zijn gaan doen, is strakker sturen op de merken die Van Aalderen al verkocht. Daar maken we prioriteit nummer 1 van. Honderd procent beschikbaarheid heb je nooit, maar we streven er wel naar. We zien nu al in bepaalde merken de omzet verdubbelen. Dat is best extreem en ook goed. Het is nu natuurlijk hoogseizoen, maar we hopen dat straks in de rustiger tijd vast te kunnen houden.”

Merken

Van Aalderen levert vooral aan garages en bandenbedrijven in de regio Almelo. Rotalla is daarin een belangrijk merk. “Een heel mooi merk ook, met een breed assortiment en best goede kwaliteit”, aldus Van ’t Hof. “Daarboven hebben we Toyo en Avon. Avon zijn we begin dit jaar met TTI gaan doen en gaat Van Aalderen nu ook doen. Daar weer boven hebben we Hankook en Vredestein, en als topmerk hebben we Michelin. Daarnaast doet Van Aalderen enkele specialiteiten.”

Klanten

Behoudens enkele overlappende klanten bedient TTI een heel andere klantengroep. “TTI concentreert zich ook op het merk Falken. Klanten daarvoor komen dus al automatisch bij TTI terecht. Van Aalderen belevert vooral de garages in de regio Almelo, terwijl TTI meer actief is in de regio groot Rotterdam.”

Reorganisatie

Bij de reorganisatie is de functie van oud-eigenaar Hans van Aalderen komen te vervallen, naast die van enkele andere medewerkers, waaronder van de afdeling de export. Van ’t Hof: “Export was vroeger heel belangrijk voor Van Aalderen, maar dat is een tak van sport die is komen te vervallen.” Ivo van Wel, operationeel manager van TTI, is nu in Almelo het centrale aanspreekpunt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters