Verbouwen ondanks laag ondernemersvertrouwen

Twee weken lang was de werkplaats van Vakgarage Bodegraven gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing. Maandag 2 september gaat in ieder geval de werkplaats weer open. “Voordat alles achter de rug is, zijn we nog wel een maand verder”, denkt eigenaar Dave Vrolijk.

Dave Vrolijk heeft er bewust voor gekozen om alles in één keer aan te pakken: de verbouwing van de werkplaats, de aanleg van een tankstation, de herinrichting van het parkeerterrein en de ombouw van de wasboxen. “Het was eerst de bedoeling om het in fases te doen, maar dan zit je elke keer in de rotzooi. Omdat we dit jaar ook tien jaar bestaan, vonden we het een mooi moment om te laten zien dat we echt vooruit willen. Tien jaar geleden probeerden we voornamelijk het hoofd boven water te houden. Gaandeweg ga je wat geld verdienen en nu waren we op een punt gekomen dat we ook wilden investeren.”

Ondernemersvertrouwen

Deze week kwam het CBS met het bericht dat de autobranche de enige bedrijfssector is waar het ondernemersvertrouwen afneemt. Dat vertrouwen in de toekomst heeft Dave Vrolijk wel. “Je weet dat de komende tien jaar de onderhoudsbehoefte 25 tot 30 procent gaat afnemen. We krijgen ook wel reacties als: ‘Dat jullie in deze tijd durven te investeren!’ Maar ja, je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt ook zorgen dat je bij die bedrijven hoort die wél op de toekomst voorbereid zijn.”

“Ik zorg ook dat de jongens van de laatste techniek op de hoogte blijven. Ze trainen ook bij verschillende partijen. Bij een ander hoor je toch vaak weer wat andere dingen. Twee jongens zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in elektrische auto’s. In de werkplaats is daar ook rekening mee gehouden.”

Tankstation

Vakgarage Bodegraven liet ook een ‘hybride tankstation’ bij het bedrijf bouwen. Die gaat naar verwachting eind september open. “We hebben bewust voor NXT gekozen omdat zij ook laadpalen realiseren en actief zijn met CNG en waterstof. Mocht waterstof doorbreken als brandstof, dan zitten we tenminste bij een bedrijf dat daar actief mee bezig is.”

“Verder hebben we de wasboxen laten ombouwen, waar je ook contactloos kunt betalen. Die gaan eind volgende week open. In alles willen we uitstralen dat we een bedrijf zijn dat naar de toekomst kijkt. En ondertussen zijn we natuurlijk ook gewoon een garage waar iemand met zijn tien jaar oude Micra naar binnen kan rijden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *