Vier grossiers van AllParts naar Precisium

Alliance Automotive Group Benelux meldt de aansluiting per 1 januari 2022 van vier grossiers bij zijn grossiersformule Precisium. Het gaat om Aparts uit Rotterdam, Autotechnica uit Amsterdam, Jabo-Jagersma, met vestigingen in Drachten en Oosterwolde, en Record uit Utrecht.

De vier grossiers staan nu nog onder contract bij AllParts, het onafhankelijke grossiersnetwerk van GroupAuto Nederland. Directeur Freek Blekxtoon van AllParts hierover: “We leven in een vrij land, dus iedereen is vrij om zijn lidmaatschap op te zeggen, maar dan heb je je wel te houden aan de opzegtermijn en de gevolgen van het opzeggen. Feit is dat drie van de vier grossiers te laat waren met opzeggen bij AllParts. Die opzegging hebben wij dan ook nog niet geaccepteerd. Die van Autotechnica wel. Met die andere drie partijen zijn we nog in gesprek.”

Fred Kamphuis, manager Alliance Automotive Trading, zegt dat het opzeggen bij AllParts een zaak van de grossiers is. “Ik ga ervan uit dat zij daar met AllParts wel uit komen. Ik weet in ieder geval dat die vier nieuwe leden vanaf 1 januari 2022 volledig bij ons zijn aangesloten.”

Onafhankelijk

AllParts zit volgens Freek Blekxtoon nog “in een proces van strategische heroriëntatie, dus we wisten dat er leden zouden afvallen. Daarbij dient gezegd dat AllParts een netwerk is van onafhankelijke grossiers, maar er zitten leden bij die gebonden zijn aan afspraken met andere partijen. Die hebben dus feitelijk niets bij AllParts te zoeken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *