Volvo roept 37.000 diesels terug

Omdat het kunststof inlaatspruitstuk in uitzonderlijke gevallen kan vlam vatten, roept Volvo in Nederland 37.000 auto’s terug. Het betreft volgens de importeur een preventieve terugroepactie: daadwerkelijk heeft de situatie zich nog niet voorgedaan.

Wat de ingreep precies voor de werkplaats gaat inhouden, kan een woordvoerder van Volvo Cars Nederland nog niet aangeven. “We weten wat het probleem is, maar nog niet hoe de maatregel eruit gaat zien.” De terugroepmodellen zijn onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 uit de afgelopen vijf bouwjaren. Door de koppeling van chassisnummer met kenteken zijn ook eigenaren van import-exemplaren traceerbaar.

De maatregel heeft betrekking op auto’s met een 4-cilinder diesel, geproduceerd in de periode 2014-2019. Eigenaren worden per brief geïnformeerd over de recall. Bij oplichtende indicatielampjes op het dashboard, een haperende motor, een vreemde geur of plots gebrek aan vermogen wordt geadviseerd contact op te nemen met hun autobedrijf. Wereldwijd moet Volvo ruim een half miljoen voertuigen terugroepen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.