Vredestein start lijn youngtimerbanden

Bandenfabrikant Vredestein breidt zijn portfolio uit met youngtimerbanden onder de naam Sprint+. De eerste youngtimerband verschijnt in september 2018 op de markt en is speciaal ontwikkeld voor de Audi Ur Quattro.

Vredestein-ambassadeur Jochen Mass was betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe lijn youngtimerbanden. “Auto’s uit de jaren 70, 80 en 90, de zogeheten youngtimers, worden steeds meer gewaardeerd. Ze staan bovendien op het punt om klassieker te worden. Jammer genoeg zijn bandenfabrikanten al gestopt met het produceren van originele banden. Een eigenaar wordt daardoor gedwongen om modernere banden onder hun youngtimer te monteren. Het resultaat is dat er soms combinaties ontstaan die vanuit een designoogpunt niet echt smaakvol zijn.”

Retro

Vredestein, dat met Grip Classic, Sprint Classic en Transport Classic ook al een apart bandenassortiment voor klassiekers heeft, heeft nu een serie retrobanden ontwikkeld die de oorspronkelijke uitstraling van youngtimers eer aan doet. Tegelijk verzekert Vredestein wel eigentijdse kwaliteit: “We geven de youngtimerbanden een passend loopvlak en een sierlijk wangontwerp, maar produceren de band wel volgens de nieuwste productiemethodes en strengste kwaliteitseisen. De rijder van een youngtimer krijgt dus optimale grip gecombineerd met retrolooks.”

Sprint+

De eerste youngtimerbanden verschijnen onder de naam Sprint+. De allereerste die in september 2018 op de markt komt, is de 215/50 R15 voor de Audi Ur Quattro. Deze bandenmaat is lange tijd niet leverbaar geweest. “Ik weet niet hoeveel er nog van rondrijden, maar er zijn destijds elfduizend van deze auto’s gemaakt. Vanuit onze contacten met Audi en hobbyclubs kregen we veel vraag naar banden voor dit model. Als alternatief werden wel afwijkende maten gemonteerd, maar dan krijg je toch een band die zowel qua performance als qua esthetiek niet goed bij die auto past”, licht Tamara Oostveen toe. Oostveen kan nog niet zeggen voor welke modellen youngtimers Vredestein nog meer een alternatief kan bieden. De bandenfabrikant blijft daarvoor in gesprek met belanghebbenden en doet zelf onderzoek naar de behoeften in de markt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3591 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters